Відбулися районні змагання з легкої атлетики за програмою Гімназіади серед учнів закладів середньої освіти Вінницької області у 2022/2023 навчальному році

У вівторок, 2 травня в м. Вінниці, на стадіоні у Центральному міському парку ім. М. Леонтовича відбулися районні змагання з легкої атлетики за програмою Гімназіади серед учнів закладів середньої освіти Вінницької області у 2022/2023 навчальному році. У змаганнях взяли участь команди учнівської молоді 13 територіальних громад Вінницького району.
⠀⠀На офіційному відкритті змагань були присутні: Віталій Урдзік голова Вінницької районної державної адміністрації та його заступники, президент Федерації з легкої атлетики Вінницької області – Бех Олена Володимирівна, заступник начальника Управління спорту та рухової активності – начальник відділу олімпійських видів спорту Департаменту гуманітарної політики Вінницької ОВА Наталя Токар, суддівська колегія.
⠀⠀"Щирі вітання всім присутнім на цьому стадіоні: учасникам змагань, суддівській колегії, тренерам та вчителям фізичної культури, вболівальникам, усім, хто долучився до організації та проведення сьогоднішніх змагань.
⠀⠀В здоровому тілі – здоровий дух! Заняття фізкультурою завжди допомагають бути у формі.
⠀⠀У цей нелегкий для нашої країни час, як ніколи, важливо дбати про духовне та фізичне здоров’я, берегти та зміцнювати його.
⠀⠀Діти – майбутнє нашої країни! Ви – майбутнє України! Здорові діти – здорова нація! Слава Україні!", – привітав учасників Віталій Урдзік.
⠀⠀З роками вже неможливо встановити, хто і коли назвав легку атлетику королевою спорту. Але цікаво, що за багато десятиліть ніхто не засумнівався в законності цього гучного титулу. Легка атлетика дійсно править спортивним світом, її люблять і шанують в самих віддалених куточках планети. В основу більшості сучасних видів легкої атлетики обов’язково входили: біг на різні дистанції, стрибки у довжину, висоту і навіть з жердиною.
⠀⠀Розпочали спортивні ігри традиційною хвилиною мовчання за всіх загиблих Героїв, звучанням державного Гімну.
⠀⠀Основною метою змагань стала популяризація легкої атлетики, мотивація учнівської молоді до занять фізичною культурою та спортом, виявлення кращих спортсменів для участі в подальших змаганнях.
⠀⠀У програмі змагань були представлені такі види, як:
⠀⠀- біг на 100 м, 200 м, 400 м, 800 м, 1500 м;
⠀⠀- стрибки у довжину;
⠀⠀- штовхання ядра;
⠀⠀- естафета 4 х 100.